cryptomator vault not visible

Please check the FAQ (https://www.xyplorer.com/faq.php) before posting a question...
Post Reply
lymbra
Posts: 3
Joined: 15 Jun 2020 18:24

cryptomator vault not visible

Post by lymbra » 15 Jun 2020 18:29

Hey guys!

i really love your work and the application your are developing for years now!

I just noticed that when mounting my vault in cryptomator, i cant access it with xyplorer. Even if I use "go to" it says that volume does not exists.
The Microsoft windows explorer shows it as normal drive and i can also access it just like that.

Am I'm doing something wrong? I couldn't find anyone having this problem.
Not sure, whether this is a bug or my fault.

Thanks a lot!

JLoftus
Posts: 294
Joined: 22 Jan 2014 14:58

Re: cryptomator vault not visible

Post by JLoftus » 15 Jun 2020 21:11

possibly relates to context of user, e.g. admin/UAC, try removing the following option from your vault's parameters:
--options CURRENT_SESSION
(potentially less secure if others have access to your machine)

This allows me to see my vault when running processes in an Admin context despite my vault being unlocked from my user context.

lymbra
Posts: 3
Joined: 15 Jun 2020 18:24

Re: cryptomator vault not visible

Post by lymbra » 16 Jun 2020 09:47

Hey JLoftus,
thank you for your answer!

Where can add this parameter? I cant find any option in cryptomator to set it.
(windows 10)

Thanks again!
lymbra

highend
Posts: 9257
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: cryptomator vault not visible

Post by highend » 16 Jun 2020 10:27

Vault options - Mounting - [x] Custom Mount Flags?
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

lymbra
Posts: 3
Joined: 15 Jun 2020 18:24

Re: cryptomator vault not visible

Post by lymbra » 16 Jun 2020 11:04

Great!
I looked into the normal options, sorry.

It solved my problem.
Thanks a lot!

Post Reply