Location Currently Not Available

Things you’d like to miss in the future...
admin
Site Admin
Posts: 49465
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Location Currently Not Available

Post by admin » 11 Oct 2019 10:38

So when it happens the Downloads folder is the selected node in the tree, right?
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

jupe
Posts: 1304
Joined: 20 Oct 2017 21:14
Location: 2004 x64

Re: Location Currently Not Available

Post by jupe » 11 Oct 2019 10:42

In my case that is correct, and User\Downloads in address bar, also doubt this matters, but if you are testing, from memory I have never had it happen with a folder actually named "New Folder", always with other text.

admin
Site Admin
Posts: 49465
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Location Currently Not Available

Post by admin » 11 Oct 2019 11:19

From the next beta onwards, when it happens again, run these two scripts and post the results, please:
exist "Downloads";
exist "%user%\Downloads";
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

Online
klownboy
Posts: 3003
Joined: 28 Feb 2012 19:27

Re: Location Currently Not Available

Post by klownboy » 11 Oct 2019 12:23

Possibly related issue concerning Downloads folder. I have an actual "Downloads" folder off my G drive G:\Downloads. I also have a link to that folder under Links showing in XY's tree under Links. When I mouse up right click on the icon for the folder (in the tree or list) on the actual "G" drive not the link, XY locks up (not responding) and does not recover (I have to force close it).
mouse up capture.jpg
mouse up capture.jpg (13.37 KiB) Viewed 2055 times
My results for the exist change:

Code: Select all

Exist
ken\Downloads

XYplorer 20.50.0005  -  Windows 10 Professional, 64-bit, Release 1903, Build 18362.418  -  2019-10-11 06:12:53

Path: ken\Downloads
Real Path: C:\Users\ken\Downloads
ExistFile: False
ExistPath: True
ExistFolder: True
ExistItemFF: True
ExistPathFF: True
ExistPathOrFile: True
ExistPathOrFileShell: True
ExistIcon: True
IsNetworkLocation: False
GetDriveType: 3 (DRIVE_FIXED)
GetItemType: 2
GetFileAttributes: 0x11 (17)
Owner: Administrators
This path available in Tree: True
Current node available in Tree: True
Watchable: True
FilenamesCaseSensitive: False

Code: Select all

Exist
Downloads

XYplorer 20.50.0005  -  Windows 10 Professional, 64-bit, Release 1903, Build 18362.418  -  2019-10-11 06:12:46

Path: Downloads
Real Path: G:\Downloads
ExistFile: False
ExistPath: True
ExistFolder: True
ExistItemFF: True
ExistPathFF: True
ExistPathOrFile: True
ExistPathOrFileShell: True
ExistIcon: True
IsNetworkLocation: False
GetDriveType: 3 (DRIVE_FIXED)
GetItemType: 2
GetFileAttributes: 0x11 (17)
Owner: Administrators
This path available in Tree: True
Current node available in Tree: True
Watchable: True
FilenamesCaseSensitive: False
Mouse Up right click on my other folders in the tree work fine.

admin
Site Admin
Posts: 49465
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Location Currently Not Available

Post by admin » 11 Oct 2019 13:06

Huh? :veryconfused: Checking for "Downloads" should lead to the Real Path "C:\Users\ken\Downloads". There can only be one special folder "Downloads". :eh:
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

highend
Posts: 9267
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Location Currently Not Available

Post by highend » 11 Oct 2019 13:47

Ken, did you change the location of that folder via right click - properties - location tab?
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

Online
klownboy
Posts: 3003
Joined: 28 Feb 2012 19:27

Re: Location Currently Not Available

Post by klownboy » 11 Oct 2019 14:34

This "Downloads" link or shortcut is under "Links" in the tree. I do not have "Show downloads folder" checked in Configuration > General > Tree and List > Items in Tree. Show "Links" is the only one I have checked off to show in tree.

Yes highend, I made a bunch of Links under "Links". The right click properties for this Downloads link is "C:\Users\Ken\Links". They all work properly. If I click on Downloads under Links it directly opens "G:\Downloads".

When I enable the Show Downloads folder in tree along with the Downloads link I have under Links, if I click on Downloads under links it sends me to the Downloads link and not the actual G:\Downloads folder. Same thing happens when I click on the XY's provided Download folder Link. When I click on it, it shows the contents of the downloads folder without actually going to the folder in the tree. I'd rather see it go directly to the folder in the tree which is what happens when I click on my "Downloads" link under Links. My "Downloads" link will activate my G:\Downloads permanent tab as well whereas the XY Downloads link opens my default tab.

Edit: I should point out that I also made a Desktop link under the "Links". If I click on it, I'm sent to C:\Users\Ken\desktop in the tree. Whereas, if I check "Show Desktop folder" in Configuration, it displays the contents of my desktop in the list pane without actually going there in the tree similarly to Downloads links. I realize that's the way it is suppose to work, but I kind of like going there in the tree as well as seeing the contents in the list pane. I don't know why this setup should send XY into a tailspin when I Mouse Up on the actual G:\Downloads folder though. :?:

Online
klownboy
Posts: 3003
Joined: 28 Feb 2012 19:27

Re: Location Currently Not Available

Post by klownboy » 11 Oct 2019 15:00

Well, after the above experimenting - checking and unchecking Show Downloads folder and Desktop folder - I'm now back to my original configuration with only Show Links folder checked and the mouse up behavior I reported is working fine. So go figure - strange, but it's now working fine.

admin
Site Admin
Posts: 49465
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Location Currently Not Available

Post by admin » 11 Oct 2019 15:35

Well, I just blame it all to Windows 10. :mrgreen:
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

Online
klownboy
Posts: 3003
Joined: 28 Feb 2012 19:27

Re: Location Currently Not Available

Post by klownboy » 11 Oct 2019 18:40

admin wrote:
11 Oct 2019 15:35
Well, I just blame it all to Windows 10. :mrgreen:
I had to go out so I shutdown the computer. I'm back, started Windows, and the issue came back again. Weird, usually reboots fixes issues this one came back after a reboot. The issue only happened once this time and then MU on the Downloads folder started working again. I think I've entered the Twilight Zone.

admin
Site Admin
Posts: 49465
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Location Currently Not Available

Post by admin » 11 Oct 2019 19:11

Then do this:

Code: Select all

exist "Downloads";
exist "%user%\Downloads";
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

Online
klownboy
Posts: 3003
Joined: 28 Feb 2012 19:27

Re: Location Currently Not Available

Post by klownboy » 11 Oct 2019 19:47

I ran the SC exist lines again and got the exact same results as I had posted above. viewtopic.php?f=2&p=173454#p173440

admin
Site Admin
Posts: 49465
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Location Currently Not Available

Post by admin » 11 Oct 2019 19:51

While you saw the "Location Currently Not Available" message in the list?
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

Online
klownboy
Posts: 3003
Joined: 28 Feb 2012 19:27

Re: Location Currently Not Available

Post by klownboy » 11 Oct 2019 20:33

No, I never received that message in the list pane now or earlier. I piped in when I thought my issue with XY going unresponsive when I mouse up'ed on my Downloads folder might be related to the OP issue. Evidently it's unrelated.

admin
Site Admin
Posts: 49465
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Location Currently Not Available

Post by admin » 11 Oct 2019 20:48

Well, might be a 3rd party shell extension (since you are going for the shell context menu).

Whatever, I think indeed it's totally unrelated to the original case.
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

Post Reply