Thumbnails for SVG only works for some files

Things you’d like to miss in the future...
Post Reply
bitbauer
Posts: 10
Joined: 19 Feb 2018 12:48
Location: Bremerhaven

Thumbnails for SVG only works for some files

Post by bitbauer » 19 Sep 2018 14:38

In the details view with thumbs enabled (Details mit Miniatur in german) xyplorer shows only thumbs for some special files. In the preview xyplorer can display the image without any problem.

After copying the files to another location none of the thumbs is displayed. This seems to be a general problem with displaying thumbs for svg files.
Attachments
2018-09-19_14h28_55.png
2018-09-19_14h28_55.png (57.49 KiB) Viewed 561 times

admin
Site Admin
Posts: 48208
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by admin » 20 Sep 2018 13:30

Thumbnails and previews are different things handled by different handlers. Apparently your thumbnail handler does not support SVG.

bitbauer
Posts: 10
Joined: 19 Feb 2018 12:48
Location: Bremerhaven

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by bitbauer » 11 Jul 2019 11:57

The Windows Explorer can display all of the icons as you can see on the screenshot. I'm using the "SVG Explorer Extension 0.1.1". The strange thing is that some icons can be displayed.
Attachments
2019-07-11_11h54_16.png
2019-07-11_11h54_16.png (80.27 KiB) Viewed 343 times

bitbauer
Posts: 10
Joined: 19 Feb 2018 12:48
Location: Bremerhaven

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by bitbauer » 11 Jul 2019 12:08

Ok, found a solution: just installed both the 64bit and x86 Version of the extension and now it works! Every icon is correctly displayed!

admin
Site Admin
Posts: 48208
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by admin » 11 Jul 2019 12:39

Just wanted to share that tip. ;)

clarkedesign
Posts: 65
Joined: 14 Feb 2013 09:29

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by clarkedesign » 04 Dec 2019 10:52

I've read the above port and have installed BOTH versions of the SVG Expolorer Extension.
Rebooted etc...

SVGs now display fine in Windows Explorer but do not display at all in XYplorer.

Are there some other settings that I need to set or configure somewhere.
SVG.png
SVG.png (127.2 KiB) Viewed 79 times
Thanks,
Sean Clarke

admin
Site Admin
Posts: 48208
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by admin » 04 Dec 2019 12:25

Tick this for starters: Configuration | Preview | Thumbnails | Show thumbnails for non-images

clarkedesign
Posts: 65
Joined: 14 Feb 2013 09:29

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by clarkedesign » 04 Dec 2019 12:37

This was and is still checked.
But SVGs do not create thumbnails.
Annotation 2019-12-04 113625.png
Annotation 2019-12-04 113625.png (8.89 KiB) Viewed 67 times
Thanks,
Sean Clarke

admin
Site Admin
Posts: 48208
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by admin » 04 Dec 2019 12:40

Try this script:

Code: Select all

text get("thumbnailprovider", "svg");

clarkedesign
Posts: 65
Joined: 14 Feb 2013 09:29

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by clarkedesign » 04 Dec 2019 12:51

Gave this result

GUID: {4CA20D9A-98AC-4DD6-9C16-7449F29AC08A}

FriendlyTypeName: @C:\WINDOWS\system32\ieframe.dll,-914
Thanks,
Sean Clarke

admin
Site Admin
Posts: 48208
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by admin » 04 Dec 2019 13:12

Same here, and it does not work here neither. :eh: I'll check that later...

PS: Does not work in Explorer neither.

admin
Site Admin
Posts: 48208
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by admin » 05 Dec 2019 08:53

I checked it and it should work if the x86 version of the extension is correctly installed. Maybe you need to refresh your thumbnails cache?

clarkedesign
Posts: 65
Joined: 14 Feb 2013 09:29

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by clarkedesign » 05 Dec 2019 09:20

Hi,

When you say the x86 version. Can I just make sure that we are talking about exactly the same thing here.

I've downloaded and installed both of the following files from the Google Code Archive.
https://code.google.com/archive/p/svg-e ... /downloads

- dssee_setup_x64_v011_signed.exe
- dssee_setup_i386_v011_signed.exe
x86.png
x86.png (70.31 KiB) Viewed 28 times
Thanks,
Sean Clarke

admin
Site Admin
Posts: 48208
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Thumbnails for SVG only works for some files

Post by admin » 05 Dec 2019 09:26

bitbauer wrote:
11 Jul 2019 12:08
Ok, found a solution: just installed both the 64bit and x86 Version of the extension and now it works! Every icon is correctly displayed!
Do you have a link to that x86 version?

Post Reply