[Help] run xyplorer script in background

Please check the FAQ (https://www.xyplorer.com/faq.php) before posting a question...
Post Reply
xen
Posts: 37
Joined: 27 Mar 2013 03:57

[Help] run xyplorer script in background

Post by xen » 01 Aug 2020 07:34

i know how to run xyplorer script by autohotkey or bat file, but how to run xys script in background

(that means i want to run xys script without switching to xyplorer window)
i use single xyplorer instance and i want to run the script in background using the existing instance
i tried run with /min or /win=tray parameter not works

any help would be much appreciated
Last edited by xen on 01 Aug 2020 17:19, edited 2 times in total.

highend
Posts: 9262
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: [Help] run xyplorer script in background

Post by highend » 01 Aug 2020 09:36

XYplorer.exe /win=tray /script="::new('R:\test.txt', 'file');"
Works flawlessly here...
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

xen
Posts: 37
Joined: 27 Mar 2013 03:57

Re: [Help] run xyplorer script in background

Post by xen » 01 Aug 2020 16:54

highend wrote:
01 Aug 2020 09:36
XYplorer.exe /win=tray /script="::new('R:\test.txt', 'file');"
Works flawlessly here...
thanks for the help
not sure why it does not work with me
i paste in cmd window (or .cmd file)

Code: Select all

"E:\Program Files\xy\XYplorer.exe" /win=tray /script="::new('R:\test.txt', 'file');"
and run , the xyplorer window is activated automatically (although it was minimized before)

highend
Posts: 9262
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: [Help] run xyplorer script in background

Post by highend » 01 Aug 2020 17:07

So you want to do this in an already existing instance? Don't know if this can be done...

What works is to create a fresh instance, let it run the script and exit afterwards.

"E:\Program Files\xy\XYplorer.exe" /fresh /win=tray /script="::new('R:\test.txt', 'file'); #192;"
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

xen
Posts: 37
Joined: 27 Mar 2013 03:57

Re: [Help] run xyplorer script in background

Post by xen » 01 Aug 2020 17:16

highend wrote:
01 Aug 2020 17:07
So you want to do this in an already existing instance? Don't know if this can be done...

What works is to create a fresh instance, let it run the script and exit afterwards.

"E:\Program Files\xy\XYplorer.exe" /fresh /win=tray /script="::new('R:\test.txt', 'file'); #192;"
Thank you it works , although actually it 's not what i want (a bit slower) :mrgreen:
maybe i will ask for this feature in bug report forum
Again thank you very much

Post Reply