Opening of several instances with distinct directories &

Please check the FAQ (https://www.xyplorer.com/faq.php) before posting a question...
David233
Posts: 21
Joined: 07 Dec 2019 23:09

Opening of several instances with distinct directories &

Post by David233 » 08 Dec 2019 18:37

Hello,

I was wondering. Is it possible to open several instances of the program, both with custom directories, through a BAT file, or something similar?

Also, could it perhaps be possible to apply for one of them, something similar to this:
https://github.com/bruhov/WinThumbsPreloader
(preloads all thumbnails)
Last edited by David233 on 08 Dec 2019 21:28, edited 1 time in total.

highend
Posts: 9377
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by highend » 08 Dec 2019 18:51

Is it possible to open several instances of the program, both with custom directories
Look e.g. at the /script command line switch in the help file...

XYplorer.exe /script="::#353; goto 'C:\'; tab('new', 'D:\'); tab('new', 'R:\');"
This closes all other tabs, opens C: in the current tab and with all other tab() commands, additional drives/paths...

Configuration | General | Startup & Exit | [x] Allow multiple instances
and eventually
Configuration | General | Startup & Exit | [x] Open new instance always
must be ticked...
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

David233
Posts: 21
Joined: 07 Dec 2019 23:09

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by David233 » 10 Dec 2019 19:36

highend wrote: ↑
08 Dec 2019 18:51
Is it possible to open several instances of the program, both with custom directories
Look e.g. at the /script command line switch in the help file...

XYplorer.exe /script="::#353; goto 'C:\'; tab('new', 'D:\'); tab('new', 'R:\');"
This closes all other tabs, opens C: in the current tab and with all other tab() commands, additional drives/paths...

Configuration | General | Startup & Exit | [x] Allow multiple instances
and eventually
Configuration | General | Startup & Exit | [x] Open new instance always
must be ticked...
Thanks for the reply!

After looking into the Help file, I tired running "run command, [F:\Downloads\@5 Recurring]"

And pic-related

Image

But got the pic-related error, each time... 😔

highend
Posts: 9377
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by highend » 10 Dec 2019 19:43

No clue what command you've executed (and from where)...
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

David233
Posts: 21
Joined: 07 Dec 2019 23:09

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by David233 » 10 Dec 2019 21:26

highend wrote: ↑
10 Dec 2019 19:43
No clue what command you've executed (and from where)...
I've done it from "Scripting ➔ Run a Script"
Just wanna be able two instances with custom directories through a BAT 😢

highend
Posts: 9377
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by highend » 10 Dec 2019 21:34

Then read my first post again, it shows exactly what you were asking for...
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

David233
Posts: 21
Joined: 07 Dec 2019 23:09

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by David233 » 10 Dec 2019 22:32

highend wrote: ↑
10 Dec 2019 21:34
Then read my first post again, it shows exactly what you were asking for...
Oh, pardon my ignorance, somehow misunderstood the description... I tried running it through Scripting ➔ Run Script, but got a "Dubious syntax" again, putting the script in BAT, didn't really help either :oops:

highend
Posts: 9377
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by highend » 10 Dec 2019 22:34

Putting which script in the .bat?

Post the content of the .bat file^^
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

David233
Posts: 21
Joined: 07 Dec 2019 23:09

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by David233 » 10 Dec 2019 22:57

highend wrote: ↑
10 Dec 2019 22:34
Putting which script in the .bat?

Post the content of the .bat file^^
The one posted above :ghost:

Code: Select all

XYplorer.exe /script="::#353; goto 'C:\Users\Leon\Pictures\VLC'; tab('new', 'F:\Downloads\@5 Recurring'); tab('new', 'R:\');"

highend
Posts: 9377
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by highend » 10 Dec 2019 23:01

And what exactly happens when you run this .bat file?
putting the script in BAT, didn't really help either
is not helpful...
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

David233
Posts: 21
Joined: 07 Dec 2019 23:09

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by David233 » 10 Dec 2019 23:13

highend wrote: ↑
10 Dec 2019 23:01
And what exactly happens when you run this .bat file?
putting the script in BAT, didn't really help either
is not helpful...
Sorry, it just kind of flashes by quickly, and that's about it. Here's how my current content of the script looks like exactly

Code: Select all

XYplorer.exe /script="::#353; goto 'C:\'; tab('new', 'C:\Users\David\Pictures\VLC'); tab('new', 'F:\Downloads\@5 Recurring');
I tried to remove the

Code: Select all

tab('new', 'F:\Downloads\@5 Recurring');
part, since the F:\ directory wasn't specifier in the

Code: Select all

goto
but that didn't quite help either...

highend
Posts: 9377
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by highend » 10 Dec 2019 23:19

Your first script call is missing the trailing double quotes...

And the .bat file is in the same path where XYplorer.exe lies?

If not, you need to call XYplorer with its full path (and in double quotes)!
E.g. (depending on where you've installed XY):
"C:\Program Files (x86)\XYplorer\XYplorer.exe" /script="::#353; goto 'C:\'; tab('new', 'C:\Users\David\Pictures\VLC'); tab('new', 'F:\Downloads\@5 Recurring');"
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

David233
Posts: 21
Joined: 07 Dec 2019 23:09

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by David233 » 10 Dec 2019 23:35

highend wrote: ↑
10 Dec 2019 23:19
Your first script call is missing the trailing double quotes...

And the .bat file is in the same path where XYplorer.exe lies?

If not, you need to call XYplorer with its full path (and in double quotes)!
E.g. (depending on where you've installed XY):
"C:\Program Files (x86)\XYplorer\XYplorer.exe" /script="::#353; goto 'C:\'; tab('new', 'C:\Users\David\Pictures\VLC'); tab('new', 'F:\Downloads\@5 Recurring');"
Thought I accidentally put the double quotes there myself 🤦‍♂️

But yeah, thanks a bunch man! Working as intended now ❤

David233
Posts: 21
Joined: 07 Dec 2019 23:09

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by David233 » 10 Dec 2019 23:45

highend wrote: ↑
10 Dec 2019 23:19
Your first script call is missing the trailing double quotes...

And the .bat file is in the same path where XYplorer.exe lies?

If not, you need to call XYplorer with its full path (and in double quotes)!
E.g. (depending on where you've installed XY):
"C:\Program Files (x86)\XYplorer\XYplorer.exe" /script="::#353; goto 'C:\'; tab('new', 'C:\Users\David\Pictures\VLC'); tab('new', 'F:\Downloads\@5 Recurring');"
Although... hm, the XYplorer instance seems to be opening alright, but it switches from one directory to the other, without opening a second instance...

Got
Configuration | General | Startup & Exit | [x] Allow multiple instances
and eventually
Configuration | General | Startup & Exit | [x] Open new instance always
must be ticked...
checked 🤔

highend
Posts: 9377
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Opening of several instances with distinct directories &

Post by highend » 10 Dec 2019 23:50

Then you don't have two XY calls (with different directories for the /script part) in the .bat or you didn't save settings at least once after you've set the checkmark for both of the mentioned settings...
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal or paypal_donate (at) stdmail (dot) de

Post Reply