Can't drag and drop...

Please check the FAQ (https://www.xyplorer.com/faq.php) before posting a question...
Post Reply
sclg
Posts: 26
Joined: 23 Sep 2009 15:47
Location: UK

Can't drag and drop...

Post by sclg » 26 Dec 2014 18:52

For some reason, XYplorer lost all my configuration settings the other day. Annoying because I've been using it for many years and I can't remember how I'd set it all up!

Anyway, cutting a long story short, I've got most of it back the way I want it but for some reason, I can't drag and drop a file from ANYWHERE into a folder in XYplorer. What have i missed?? "Drop" just doesn't work.
Thanks
Steve

Turion
Posts: 22
Joined: 01 Jun 2012 20:46

Re: Can't drag and drop...

Post by Turion » 27 Dec 2014 04:43

Hey, you probably have Manual Sorting turned on.
Uncheck option in Tools > Customize List > Manual Sorting .

sclg
Posts: 26
Joined: 23 Sep 2009 15:47
Location: UK

Re: Can't drag and drop...

Post by sclg » 27 Dec 2014 11:01

Nope - Manual sorting not ticked...
Steve

admin
Site Admin
Posts: 49444
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Can't drag and drop...

Post by admin » 29 Dec 2014 11:08

sclg wrote:For some reason, XYplorer lost all my configuration settings the other day. Annoying because I've been using it for many years and I can't remember how I'd set it all up!
Your last good data is always available in the <xydata>\AutoBackup folder.
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

sclg
Posts: 26
Joined: 23 Sep 2009 15:47
Location: UK

Re: Can't drag and drop...

Post by sclg » 29 Dec 2014 11:32

Good to know for the future but they've all been overwritten by now :cry:

Still can't drag and drop though.....

admin
Site Admin
Posts: 49444
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Can't drag and drop...

Post by admin » 29 Dec 2014 12:39

A Windows reboot usually fixes this.
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

sclg
Posts: 26
Joined: 23 Sep 2009 15:47
Location: UK

Re: Can't drag and drop...

Post by sclg » 29 Dec 2014 12:56

So it does!

(This PC doesn't get rebooted often!)
Thanks

ksarnelli
Posts: 149
Joined: 13 Dec 2014 04:48

Re: Can't drag and drop...

Post by ksarnelli » 13 Jan 2015 05:19

Is there any way to fix this besides a reboot? Have it happening at the moment on a server that is not so easy to reboot :wink:

admin
Site Admin
Posts: 49444
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Can't drag and drop...

Post by admin » 13 Jan 2015 10:02

If you cannot drag FROM anywhere then it could be because you run XY as Admin. This is a UAC thing. Unelevate XY to fix it.
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

ksarnelli
Posts: 149
Joined: 13 Dec 2014 04:48

Re: Can't drag and drop...

Post by ksarnelli » 13 Jan 2015 15:31

admin wrote:If you cannot drag FROM anywhere then it could be because you run XY as Admin. This is a UAC thing. Unelevate XY to fix it.
Wasn't running as admin, and had exited and relaunched several times and it still wasn't working. Basically whenever I tried to drag anything it would just wouldn't (the cursor would change for like a millisecond and then change back).

Interestingly enough I tried again this morning and it seems to have fixed itself. I guess it just needed a nap! :P

Post Reply