Website and Help Typos

Things you’d like to miss in the future...
admin
Site Admin
Posts: 43889
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1
Contact:

Re: Website and Help Typos

Postby admin » 04 Dec 2017 12:07

SammaySarkar wrote:
admin wrote:
SammaySarkar wrote:F1 on the breadcrumb hamburger menu editor does not open to the correct help page section.

You mean F1 while the popup menu is open?
No, in the menu editor reached by CTRL+right click on the hamburger > Customize Menu.

edit. I see jupe already answered for me. thanks! :tup:

Ah, I see. Will work with the next help update.

SammaySarkar
Posts: 3823
Joined: 12 Mar 2014 17:27
Location: Asteroid B-612 / Dhaka
Contact:

Re: Website and Help Typos

Postby SammaySarkar » 13 Dec 2017 05:31

The latest version at the moment is 18.60.0000, and I'm running it.

help > online > check for updates says, "You are running the latest official version 18.60.0000".
CTRL+help > online > check for updates * says, "You are running the latest beta version 18.60.0000".
But this is not a beta! The message should say something like,
"You are running the latest official version 18.60.0000.
There are no newer beta versions available."
>> XYplorer Features | Scripts Overview | User-Defined-Functions <<

- - - - - - - - - - - -
my config: XYplorer latest on Windows 10 Pro x64

admin
Site Admin
Posts: 43889
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1
Contact:

Re: Website and Help Typos

Postby admin » 13 Dec 2017 09:09

Agreed, thanks! :cup:

jupe
Posts: 386
Joined: 20 Oct 2017 21:14

Re: Website and Help Typos

Postby jupe » 14 Dec 2017 18:41

If you are interested I just noticed a missing letter on the website, it's in the first bullet point item on this page,

https://www.xyplorer.com/release_16.40.php

Show Preview Pane (Ctrl+F11), or us the "Preview Pane" toolbar button.


I assume it should be "use" not "us"

PS. Just discovered that extreme thumbnail gallery view described on the v16.30 page, I'm a fan :tup:

admin
Site Admin
Posts: 43889
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1
Contact:

Re: Website and Help Typos

Postby admin » 14 Dec 2017 19:27

Yep, love it too. :cup:

jupe
Posts: 386
Joined: 20 Oct 2017 21:14

Re: Website and Help Typos

Postby jupe » 21 Dec 2017 15:30

If you are interested, I just noticed on page 303 of the PDF section 4.20.3

(handy if you want to select can copy particular metadata)


and on page 278

With normal Color Filters your are often bothered with colors all over that are rather distracting than helpful.


both don't seem to read quite right.

admin
Site Admin
Posts: 43889
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1
Contact:

Re: Website and Help Typos

Postby admin » 21 Dec 2017 17:56

Thanks! :tup:

jupe
Posts: 386
Joined: 20 Oct 2017 21:14

Re: Website and Help Typos

Postby jupe » 10 Jan 2018 17:06

If you are interested, on page 387 of the PDF help section 4.33 it says

Creates auto-serial-numbererd duplicates of the dragged file(s). Examples:


I think that is possibly meant to be "numbered", also on page 343 (and in the index on page 691) it has,

Padd blanks


maybe it is meant to be "Pad blanks" ?

PeterH
Posts: 2528
Joined: 21 Nov 2005 20:39
Location: Germany

Re: Website and Help Typos

Postby PeterH » 10 Jan 2018 23:11

Just happened to see:
In Help, Scripting Commands Reference, in the list of commands, "readurlUTF8()" is not mentioned,
while it's well described behind readurl().

(So first I thought it would be missing completely :roll: )
W7(x64) SP1 German
( +WXP SP3 )

admin
Site Admin
Posts: 43889
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1
Contact:

Re: Website and Help Typos

Postby admin » 11 Jan 2018 15:55

Oh, thanks!

jupe
Posts: 386
Joined: 20 Oct 2017 21:14

Re: Website and Help Typos

Postby jupe » 15 Jan 2018 02:43

If you are interested on page 208 of the PDF it has:

Limit the search depth the search depth to n. levels


I think "the search" is repeated twice, and also on page 37

Automatically save the all settings when closing the application


I think that maybe "the all" should be "all the" or something similar.

Also just wanted to double check you didn't miss my previous post, viewtopic.php?f=2&t=5471&start=195#p155213

admin
Site Admin
Posts: 43889
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1
Contact:

Re: Website and Help Typos

Postby admin » 15 Jan 2018 10:58

Thanks!

And yes, I indeed somehow missed that other post. :oops: So, thanks #2!

jupe
Posts: 386
Joined: 20 Oct 2017 21:14

Re: Website and Help Typos

Postby jupe » 25 Jan 2018 08:15

If you are interested, on page 341 of the PDF section 4.20.8 about ½ way down under the Report Tab heading:
Listbeing

is missing a space, this next one I am not 100% sure but just listing in case you agree, on page 86 under Show Icons heading:
If turned it off iconized tabs will still show the icons

seems like it maybe could be "If turned off...". On page 598 bullet point 2 it has:
(no just a subset of selected ones)

is maybe meant to be "(not just..." also on the same page 598 bullet point 5:
harddisk

possibly "hard disk" ? and I realize it's not a typo but on pages 593-4 in the SC report() section, three of the opening curly brackets are in the non matching font size. (3rd item affected is not in screenshot, {Size} )
Attachments
curlybracket.png
curlybracket.png (7.89 KiB) Viewed 139 times

admin
Site Admin
Posts: 43889
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1
Contact:

Re: Website and Help Typos

Postby admin » 25 Jan 2018 10:26

Thank you very much! All agreed.

jupe
Posts: 386
Joined: 20 Oct 2017 21:14

Re: Website and Help Typos

Postby jupe » 16 Mar 2018 11:32

If you are interested, on page 38 of the v18.80 PDF

Check it if you don't want share history


Maybe meant to be "...don't want to share...". On page 65:

The icon of that toolbar button turns green when and external copy handler


Maybe meant to be "..turns green when an external...". On page 107 under Tabbed Info Panel heading:

Shift+MouseWheel Change the global splitter width.
Dbl-Click on Splitter Toggle Info Panel min/max size.


If that information still correct? On page 272:

If any of them is disabled


Maybe is meant to be "If any of them are disabled" On page 112:

That way you can start in XYplorer


Could maybe be "...start XYplorer". And on page 282:

rather distracting than helpful.


is maybe meant to be "distracting rather than helpful". And on page 194:

Rather loaded the layout is adjusted


is maybe meant to be "Rather the loaded layout is adjusted". Also on page 257 under the Drawing Bars heading:

If Borderwidth is > 0 then the circle is not filled but outlined


maybe because this is under the drawing bars heading it should read "...the bar is not filled". Also the tooltip of this item:

Configuration | Find and Filter | Find Files & Branch View | Find Files | Synchronize tree with search location

has "synch" displayed, this is possibly meant to be "sync"


Return to “Bug Reports”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests