Page 1 of 2

Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 21 Jan 2009 15:54
by JohnM
Hi all,

I just this moment installed 7.90.0064 (gotta keep up with the latest :D )

When I go File->Settings->Save all settings, I get:

Runtime error '9' Subscript out of range.

Cheers
John

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 21 Jan 2009 16:16
by j_c_hallgren
:( I just got similar! Except XY just flashed a screen so quick I couldn't see it and then terminated.

Another bug(s) in this vers? ---

It created a tag.dat at install (I didn't have one before) but without default colors, so not able to use it to assign tags! All it has is the header line and blank 2nd line.

Also, when I renamed tag.dat when XY closed, it didn't recreate one on next XY open as I had expected it to.

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 21 Jan 2009 17:52
by herakles
The No-Install package doesn't create tag.dat automatically, I had to create it manually. But after that everything works like a charm here.

This is such a cool feature, Don. Thank you very much.

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 21 Jan 2009 18:21
by admin
Hunting the bug...

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 21 Jan 2009 19:36
by Linkaday
No idea if this could be of help in spotting it. Started on USB stick hosted by a win2k SP4 machine it results in XY crash with fatal abortion event sound. But INIs seem to be saved alright as well as DATs (with the exception of not changed tag.dat) - modtime column shows a difference of 3 minutes (!? :roll: ), INIs last. And - it crashes only the window, the process resides in memory calling.

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 21 Jan 2009 20:02
by admin
Linkaday wrote:No idea if this could be of help in spotting it. Started on USB stick hosted by a win2k SP4 machine it results in XY crash with fatal abortion event sound. But INIs seem to be saved alright as well as DATs (with the exception of not changed tag.dat) - modtime column shows a difference of 3 minutes (!? :roll: ), INIs last. And - it crashes only the window, the process resides in memory calling.
Thanks, I got it. But there's another one... :twisted:

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 22 Jan 2009 09:55
by JohnM
Hi Don,

My problem is fixed in the new version.

Cheers
John

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 22 Jan 2009 09:59
by admin
JohnM wrote:Hi Don,

My problem is fixed in the new version.

Cheers
John
Don't worry, there will be new ones. :mrgreen:

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 25 Apr 2009 02:46
by Chris Wood
True - I just had this error happen, and I wasn't do anything special. I have no idea why it happened, which I know is pretty useless as a bug report, but just letting you know as a good tester should.

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 25 Apr 2009 19:54
by admin
I'm hunting it...

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 28 Apr 2009 13:11
by admin
admin wrote:I'm hunting it...
... and got it! :D

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 24 Sep 2011 12:41
by zer0
admin wrote:
admin wrote:I'm hunting it...
... and got it! :D
There is another Satan's minion in there somewhere, because last night I encountered it when doing some heavy duty copying/moving.

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 26 Sep 2011 10:36
by admin
zer0 wrote:
admin wrote:
admin wrote:I'm hunting it...
... and got it! :D
There is another Satan's minion in there somewhere, because last night I encountered it when doing some heavy duty copying/moving.
I'll get this one too. :twisted:

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 27 Sep 2011 23:55
by zer0
admin wrote:I'll get this one too. :twisted:
I have become victim of it once again, while copying of course. What is particularly bad is that clicking OK on "Subscript..." pop-up kills XYcopy process, but XYplorer is none the wiser and keeps thinking that a job is in progress. Don't believe me? Here is screenshot proof:
xycopy_subscript.png
xycopy_subscript.png (40.86 KiB) Viewed 2064 times

Re: Runtime error '9' subscript out of range

Posted: 28 Sep 2011 09:15
by admin
zer0 wrote:
admin wrote:I'll get this one too. :twisted:
I have become victim of it once again, while copying of course. What is particularly bad is that clicking OK on "Subscript..." pop-up kills XYcopy process, but XYplorer is none the wiser and keeps thinking that a job is in progress. Don't believe me? Here is screenshot proof:
xycopy_subscript.png
Yes, but the error concerns me more. Alas, I cannot reproduce it.