Overlay icons

Things you’d like to miss in the future...
Post Reply
kosthala
Posts: 4
Joined: 18 Jan 2013 12:04

Overlay icons

Post by kosthala » 11 Feb 2020 10:39

Hello,

I'm facing a problem with overlay icons.
I have installed both Dropbox and Google Drive in my machine (Windows 10 64 bit).
I have enabled the "Show icons overlays" option.
Windows explorer shows overlay icons for both applications.
XYplorer shows overlay icons only for Dropbox.

Is there any solution to this problem?

admin
Site Admin
Posts: 49053
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Overlay icons

Post by admin » 13 Feb 2020 11:36

There is a solution but it's not really comfy:
viewtopic.php?p=146358#p146358
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Wear a mask! 😷

kosthala
Posts: 4
Joined: 18 Jan 2013 12:04

Re: Overlay icons

Post by kosthala » 15 Feb 2020 08:47

I tried that solution without success.
I forgot to mention that this problem is happening in my PC. In my laptop, I have not installed Dropbox, only the Google drive and the problem is the same. I think something is happening only with Google drive.

avsfan
Posts: 554
Joined: 29 Jun 2006 09:00
Location: Fort Collins, Colorado

Re: Overlay icons

Post by avsfan » 31 Mar 2020 19:19

My overlay icons for TortoiseSVN just disappeared when I updated to 20.90. They show up in Windows Explorer, but not XY.

I turned off icon overlays, and then re-enabled them, but no change. Any idea why they would disappear?

admin
Site Admin
Posts: 49053
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Overlay icons

Post by admin » 01 Apr 2020 11:01

:eh: Nothing was changed here. Please verify by testing 20.80 (https://www.xyplorer.com/freezer.php).
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Wear a mask! 😷

avsfan
Posts: 554
Joined: 29 Jun 2006 09:00
Location: Fort Collins, Colorado

Re: Overlay icons

Post by avsfan » 04 Apr 2020 06:39

Well, 20.8 didn't fix anything -- I still could not see the icon overlays in XY, though they showed up in Explorer just fine...

So I edited the registry and made sure the Tortoise overlay identifiers (located in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers\) all had more spaces than the dropbox identifiers -- I had to have 4 (!) spaces before each one.

After I restarted XY (simply turning the overlay icons off and then back on didn't work), they overlays showed up! Yay!

Any idea why (before the regedit) they wouldn't show up in XY but *did* show up in Explorer? Seems XY should be able to see them the same as Explorer, right?

admin
Site Admin
Posts: 49053
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Overlay icons

Post by admin » 04 Apr 2020 11:45

1. 20.8 was not expected to fix anything, but to prove that there was no regression in 20.9. And it did that alright.

2. Spaces, what spaces? How weird is that? Is that documented anywhere?

3. Well, being 32-bit XY reads the WOW6432Node, whereas Explorer does not.
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Wear a mask! 😷

avsfan
Posts: 554
Joined: 29 Jun 2006 09:00
Location: Fort Collins, Colorado

Re: Overlay icons

Post by avsfan » 04 Apr 2020 20:22

That all makes sense, of course.

The spaces are placed at the beginning of the identifier names to bring them to the top of the list when they're sorted. As Dropbox prefixes theirs with 3 spaces, I needed to use 4...

(and I found the idea for doing that from another post on this site (viewtopic.php?t=16904).

I thought I had tried that before, but apparently not. In any case, it's working now!

admin
Site Admin
Posts: 49053
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Overlay icons

Post by admin » 04 Apr 2020 20:41

A hack from hell, but if it works... :beer:
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Wear a mask! 😷

avsfan
Posts: 554
Joined: 29 Jun 2006 09:00
Location: Fort Collins, Colorado

Re: Overlay icons

Post by avsfan » 04 Apr 2020 20:44

Definitely not a great solution, but as you say, if it works... :)

Post Reply