Auto Refresh Bug

Things you’d like to miss in the future...
Post Reply
dogeatdog
Posts: 6
Joined: 29 Sep 2019 04:04

Auto Refresh Bug

Post by dogeatdog » 29 Sep 2019 04:08

I know there was a post made in 2018 however i want to purchase the program after my trial and cant get over having to press F5 all of the time to see the changes that were just made in that directory. Its extremely annoying and I hope to miss this bug very soon!!

nas8e9
Posts: 2057
Joined: 21 Jun 2008 14:50

Re: Auto Refresh Bug

Post by nas8e9 » 29 Sep 2019 08:30

Hi and welcome,

Can you post a link to that bug report and/or describe your problem?

dogeatdog
Posts: 6
Joined: 29 Sep 2019 04:04

Re: Auto Refresh Bug

Post by dogeatdog » 29 Sep 2019 10:13

Sure, the old post i referenced can be found here: viewtopic.php?t=19131

To go into more detail about the bug, when something changes in the working directory such as a file/folder being moved or deleted, the directory view is not updated automatically unless F5 is pressed or you manually refresh using the button in the view tab. In the view tab there are refresh settings, one being "suspend auto refresh" this setting often gets "sticky" and fails to toggle even after a restart.

i hope that made sense, I hope that an update can be made in the future to fix this. If the program can export its own bug report i would be happy to submit the report.

nas8e9
Posts: 2057
Joined: 21 Jun 2008 14:50

Re: Auto Refresh Bug

Post by nas8e9 » 29 Sep 2019 16:15

I'm guessing you're using the latest stable version (20.40)?

Do you see the same problem with a fresh config?

dogeatdog
Posts: 6
Joined: 29 Sep 2019 04:04

Re: Auto Refresh Bug

Post by dogeatdog » 29 Sep 2019 22:20

Yes i am on the latest version 20.40.

It is currently making me a liar because it is now working fine, if it happens again i will report back here after trying a fresh config.

admin
Site Admin
Posts: 47953
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: Auto Refresh Bug

Post by admin » 30 Sep 2019 08:21

If it happens again please also let us know the Windows version.

dogeatdog
Posts: 6
Joined: 29 Sep 2019 04:04

Re: Auto Refresh Bug

Post by dogeatdog » 06 Oct 2019 03:47

It has happened again, i am on windows 10 Pro (10.0.18362 Build 18362)
to be more specific, the suspend auto refresh toggle has gotten "stuck" and wont toggle (see attached). please let me know how to reset the config as mentioned and i will try that, also if there are logs i can post let me know that too.
Attachments
Annotation 2019-10-06 114642.png
Annotation 2019-10-06 114642.png (12.85 KiB) Viewed 99 times

jupe
Posts: 1244
Joined: 20 Oct 2017 21:14
Location: 1909 x64

Re: Auto Refresh Bug

Post by jupe » 06 Oct 2019 03:53

In the pane that is active what path are you in at the time? because in certain locations, eg. "This PC", it is correct that you can't toggle its state.

dogeatdog
Posts: 6
Joined: 29 Sep 2019 04:04

Re: Auto Refresh Bug

Post by dogeatdog » 06 Oct 2019 03:57

Thats a good thought however i am working in a music folder thats on a network drive.

jupe
Posts: 1244
Joined: 20 Oct 2017 21:14
Location: 1909 x64

Re: Auto Refresh Bug

Post by jupe » 06 Oct 2019 04:03

Do you have this enabled then if you are working on a network drive?

Configuration | General | Refresh, Icons, History | Auto-Refresh | Include network locations

dogeatdog
Posts: 6
Joined: 29 Sep 2019 04:04

Re: Auto Refresh Bug

Post by dogeatdog » 06 Oct 2019 04:13

Thanks mate, had no idea that was a setting. i wont make that mistake again, its working perfectly!

Post Reply