File Info Tips with many .avi files causes Xyplorer to hang

Things you’d like to miss in the future...
Chris Wood
Posts: 272
Joined: 25 May 2004 13:01
Location: Wellington, New Zealand
Contact:

Re: File Info Tips with many .avi files causes Xyplorer to hang

Post by Chris Wood »

What happens is if you hover a whole bunch of files, XYplorer will stop responding because your CPU is working 100% to fetch the information... then Vista thinks the application has stopped responding and asks you if you want to close it. I don't understand why it takes so much power when Properties > Details displays the information so easily (I assume it's the same info).

It's no biggie since it can be turned off, I just think it should be off by default, given the likelihood of it causing XYplorer to lag out.
test everything. hold on to the good.

admin
Site Admin
Posts: 49999
Joined: 22 May 2004 16:48
Location: Cologne, Win 8.1, Win 10
Contact:

Re: File Info Tips with many .avi files causes Xyplorer to hang

Post by admin »

Chris Wood wrote:What happens is if you hover a whole bunch of files, XYplorer will stop responding because your CPU is working 100% to fetch the information... then Vista thinks the application has stopped responding and asks you if you want to close it. I don't understand why it takes so much power when Properties > Details displays the information so easily (I assume it's the same info).

It's no biggie since it can be turned off, I just think it should be off by default, given the likelihood of it causing XYplorer to lag out.
I use a certain Windows system function to retrieve these values. It's the "official way" to do this. No idea why it takes so long on some systems. I never had any such problem on my system with AVIs.

I would turn it off by default if the majority of Vista users have this problem. But I don't think this is the case.
FAQ | XY News RSS | XY Twitter | Stay home! 🎸 Or wear a mask! 😷

Muroph
Posts: 561
Joined: 21 Aug 2007 16:13

Re: File Info Tips with many .avi files causes Xyplorer to hang

Post by Muroph »

admin wrote:I use a certain Windows system function to retrieve these values. It's the "official way" to do this. No idea why it takes so long on some systems. I never had any such problem on my system with AVIs.
it's just a guess, but this might be caused by the codecs used by those avi files.
i noticed that after i installed a new codec pack, the tips started taking longer to load, but they show more info than before.
My shared scripts:
TeraCopy Integration, Tag Manager, Comments Menu, Text Replacer, Image and Media Tools, Checksum Calculator, Video Calculator
only 5 URLs are allowed on the sig...

Post Reply