Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Things you'd like to miss in the future...

Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby threedot » 15 Feb 2011 15:49

Hello,

I have update xyplorer with new version v9.90.0300. Notepad++ item doesn't appear in the context menu.
threedot
 
Posts: 9
Joined: 11 Oct 2010 14:17

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby grindax » 15 Feb 2011 16:00

Save the following as a file with an extension of .reg and then import it into your registry.

Code: Select all
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Open with Notepad++\command]
@="\"C:\\Program Files (x86)\\Notepad++\\notepad++.exe\" \"%1\""
grindax
 
Posts: 1345
Joined: 25 Sep 2009 18:58
Location: London, UK

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby DmFedorov » 15 Feb 2011 23:01

I have other parameter as default
"C:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe" "%1"
for key
HKEY_CLASSES_ROOT\Notepad++_file\shell\open\command
--------------
Windows 7
DmFedorov
 
Posts: 180
Joined: 04 Jan 2011 16:36
Location: Germany

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby grindax » 15 Feb 2011 23:09

DmFedorov wrote:I have other parameter as default
"C:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe" "%1"
for key
HKEY_CLASSES_ROOT\Notepad++_file\shell\open\command
--------------
Windows 7

Yes, you have 32-bit Windows 7. Which is why you probably find the Notepad++ entry on your context menu already. My assistance applies to 64-bit Windows.
grindax
 
Posts: 1345
Joined: 25 Sep 2009 18:58
Location: London, UK

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby RalphM » 24 Mar 2011 13:20

Maybe hijacking this topic, but it was the closest I found.

On my work machine (XP Prof. 64bit) both XY and WinZip are 32bit programs (as task manager states) but still the context menu entries for WinZip aren't shown.

Any idea, how to get them back without editing the registry, 'cos I haven't got the rights to do so.
Ralph :-)
(OS: W8.1 x64 - XY: Current beta)
RalphM
 
Posts: 798
Joined: 27 Jan 2005 23:38
Location: Cairns, Australia

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby nas8e9 » 24 Mar 2011 16:03

RalphM wrote:Maybe hijacking this topic, but it was the closest I found.

On my work machine (XP Prof. 64bit) both XY and WinZip are 32bit programs (as task manager states) but still the context menu entries for WinZip aren't shown.

Any idea, how to get them back without editing the registry, 'cos I haven't got the rights to do so.

Two possible reasons:
1. Do you have Configuration > Extended > Default items only in shell context menu, enabled?
2. Some 32-bit programs (I know of UltraEdit), even though they're 32-bit programs, install only a 64-bit shell extension when installed on 64-bit Windows.

In general, has this worked before?
nas8e9
 
Posts: 1945
Joined: 21 Jun 2008 13:50

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby RalphM » 24 Mar 2011 21:49

nas8e9 wrote:Two possible reasons:
1. Do you have Configuration > Extended > Default items only in shell context menu, enabled?
Nope, checked with different config option constellations but to no avail.
nas8e9 wrote:2. Some 32-bit programs (I know of UltraEdit), even though they're 32-bit programs, install only a 64-bit shell extension when installed on 64-bit Windows.
This might be it - need to investigate further, thanks
nas8e9 wrote:In general, has this worked before?
Sure, otherwise I wouldn't complain about it, and it still works on my home machine w/ XP Pro 32bit.
Ralph :-)
(OS: W8.1 x64 - XY: Current beta)
RalphM
 
Posts: 798
Joined: 27 Jan 2005 23:38
Location: Cairns, Australia

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby nas8e9 » 24 Mar 2011 22:17

RalphM wrote:
nas8e9 wrote:2. Some 32-bit programs (I know of UltraEdit), even though they're 32-bit programs, install only a 64-bit shell extension when installed on 64-bit Windows.
This might be it - need to investigate further, thanks

This seems to indicate WinZip does install a 64-bit shell extension. In case it indeed doesn't install a 32-bit one as well on 64-bit Windows: one workaround which apparently works for UltraEdit, is to hunt down the .dll for the 32-bit shell extension and manually registering it with
Code: Select all
regsvr32 sample.dll
. I don't know whether that's possible with WinZip's nor whether the regsvr32 route works per-user or whether it requires administrator privileges.
nas8e9
 
Posts: 1945
Joined: 21 Jun 2008 13:50

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby sandstonez » 27 Aug 2011 01:45

Ran into the referenced problem, but with Ultraedit

I found a 32bit version of what looks like the correct file (ue32ctmn.dll), but running regsvr32 with that file got an error message to the effect that the dll was loaded, but the entry point DllRegisterServer was not found, and nothing was done.

Looking at the register I see that some shell entries (like winrar) have an additional 32bit class defined, so presumably that needs to be done for Ultraedit, but I'm not sure I can do that all manually.

Has any gotten Ultraedit to be a context menu with XYplorer on a 64 bit system??

Thanks
sandstonez
 
Posts: 6
Joined: 14 Mar 2011 17:47

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby highend » 27 Aug 2011 09:26

You can always use a software like http://www.softplatz.net/Downloads/Util ... lorer.html to put programs in your context menu.
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal if you like: highend (at) web (dot) de
highend
 
Posts: 1892
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby sandstonez » 27 Aug 2011 23:45

Fast Explorer looks like it was done for 32 bit windows, had problem with everything that was 32 bit on a 64 bit system, which is the problem I'm having.

I did find what looked like plausible registry settings, but no dice. Ultraedit seems to be unusual in that it puts content menu item under the current user, not just the MACHINE, and I don't know where XYplorer is checking for context menus.

Still looking for a solution.
sandstonez
 
Posts: 6
Joined: 14 Mar 2011 17:47

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby highend » 28 Aug 2011 00:15

I'm using FastExplorer for more than 5 years, from XP up to 7, including 7 @ x64 now...
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal if you like: highend (at) web (dot) de
highend
 
Posts: 1892
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby admin » 29 Aug 2011 09:55

highend wrote:You can always use a software like http://www.softplatz.net/Downloads/Util ... lorer.html to put programs in your context menu.

Can it make 64-bit apps appear in a 32-bit context menu?
admin
Site Admin
 
Posts: 33028
Joined: 22 May 2004 15:48
Location: Cologne

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby highend » 29 Aug 2011 10:21

Can it make 64-bit apps appear in a 32-bit context menu?


Never tried to do so. Any special application in mind (64bit)? I could try it in a virtual x86 win 7 machine.
One of my scripts helped you out? Please donate via Paypal if you like: highend (at) web (dot) de
highend
 
Posts: 1892
Joined: 06 Feb 2011 00:33

Re: Edit with Notepad++ doesn't appear in the context menu

Postby admin » 29 Aug 2011 10:25

highend wrote:
Can it make 64-bit apps appear in a 32-bit context menu?


Never tried to do so. Any special application in mind (64bit)? I could try it in a virtual x86 win 7 machine.

Nothing special. Just thought this might provide a workaround for this old issue: http://www.xyplorer.com/faq-topic.php?id=ctx64
admin
Site Admin
 
Posts: 33028
Joined: 22 May 2004 15:48
Location: Cologne

Next

Return to Bug Reports



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest